Scooterrijder zwaargewond bij mogelijk opzettelijke aanrijding Spanjaardstraat Rotterdam

Scooterrijder zwaargewond bij mogelijk opzettelijke aanrijding Spanjaardstraat Rotterdam

Zondagmiddag rond 15.45 uur raakte een 42-jarige scooterrijder op de Spanjaardstraat in Rotterdam ernstig gewond bij een aanrijding met een auto. De politie houdt er sterk rekening mee dat de aanrijding opzettelijk was. Een 42-jarige Rotterdammer werd aangehouden. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte. 

Het slachtoffer, een 42-jarige Rotterdammer, reed op zijn scooter over de Spanjaardstraat toen hij van achteren werd aangereden. De auto die daarbij gebruikt werd verloor bij die actie een kentekenplaat, en ging er vervolgens op volle snelheid vandoor. Het slachtoffer bleef zwaargewond achter. Met meerdere botbreuken werd hij door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. 

Aan de hand van verklaringen van het slachtoffer, getuigen en de kentekenplaat kon niet lang daarna de betreffende auto staande worden gehouden op de Maashaven Oostzijde. De bestuurder, een eveneens 42-jarige Rotterdammer, werd aangehouden. De politie is nog op zoek naar een persoon die ten tijde van de aanrijding ook in de auto zat.

Getuigenoproep
Mensen die getuige waren van het incident, die misschien beelden hebben of die meer kunnen vertellen over de achtergrond wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844, 0800-7000.