Scooterrijder laat duo-passagier gewond achter tijdens achtervolging

Scooterrijder laat duo-passagier gewond achter tijdens achtervolging

Een scooterrijder die maandagmiddag werd aangehouden vanwege onveilig rijgedrag viel bij zijn fouillering door de mand toen zijn telefoon oplichtte en er een foto van hem met een wapen zichtbaar werd. Bij de 21-jarige Rotterdammer thuis werd een luchtdrukwapen gevonden.

Maandag rond vier uur ‘s middags reden de agenten over de Olympiaweg in Rotterdam als zij in tegengestelde richting een scooter met hoge snelheid voorbij zien rijden. Op de scooter, die geen kentekenplaten heeft, zat een man met een meisje achterop. Ter hoogte van de kruising van de Burghoutstraat en Korte Stadionweg kwam de scooter ten val. De bestuurder pakte vervolgens zijn scooter weer op en reed door, het meisje dat bij hem achterop zat, achterlatend.

De agenten reden achter de man aan, die zichzelf voor het bedrijventerrein aan de Nassaukade klem reed. Daar hielden de agenten hem aan voor zijn agressieve en onveilige rijgedrag. Andere agenten ontfermden zich over het achtergebleven meisje. Zij bleek gewond aan het achterhoofd en is door de ambulance meegenomen.

Bij de fouillering legde de man zijn telefoon met opgelicht toegangscherm op de fouilleertafel. Daarop was te zien hoe hij op een vuurwapen gelijkend voorwerp vasthield. Daarop zijn agenten naar het huis van de man gegaan waar zij een luchtdrukwapen vonden. Het wapen is in beslag genomen. De verdachte kreeg processen-verbaal voor verboden wapenbezit, onveilig rijgedrag, rijden zonder rijbewijs, rijden zonder kentekenplaten, rijden zonder helm en de wet ID.