Scooter in brand gestoken in Rotterdam-Schiebroek

Woensdagochtend heeft een brandende scooter op de Wilgenplaslaan in Rotterdam-Schiebroek flinke rookontwikkeling veroorzaakt. Rond 04:15 uur kreeg de brandweer meerdere telefoontjes nadat bewoners iets zagen branden in de buurt van een flatgebouw: brandweerlieden die met spoed ter plaatse kwamen troffen de brandende scooter aan.

Ondanks kordaat optreden van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de scooter in vlammen op ging. Een getuige meldt dat zij iemand heeft zien wegrennen waarna de scooter in brand vloog. De politie doet verder onderzoek naar de brandstichting en zoekt uit van wie de scooter was.

Onrust in Schiebroek

Sinds de jaarwisseling is het in Rotterdam-Schiebroek erg onrustig, de brandweer rukt met regelmaat uit voor kleine buitenbrandjes. Daarnaast liep een basisschool forse schade op nadat er tijdens de jaarwisseling meerdere keren brand werd gesticht en zijn er tientallen vernielingen aangericht aan bushokjes, ruiten en ander straatmeubilair.

Toen de brandweer tijdens oud en nieuw de brand aan in een school aan de Asserweg aan het blussen was werden zij bekogeld door een groep jongeren. De ME moest er aan te pas komen om er voor te zorgen dat de hulpverleners hun werk konden doen. Wijkagent Desiree Groenland roept inmiddels via Twitter getuigen op zich te melden.

Lees ook: Me-inzet nadat brandweerlieden worden bekogeld in Rotterdam-Schiebroek

https://twitter.com/D_Groenland/status/1346523590208925696

UG2qvK.jpeg

lW6Hno.jpeg

mUbZFu.jpeg

6ILqCu.jpeg