Schoten gelost door politie op auto in Dordrecht

Schoten gelost door politie op auto in Dordrecht

Politieagenten hebben vrijdagavond in Dordrecht tijdens een controle van een voertuig geschoten. De automobilist staat bekend bij de politie als een vuurwapen gevaarlijke verdachte en werd recentelijk nog in verband gebracht met mogelijk bezit van een vuurwapen. Agenten benaderden hem middels een BTGV. Hij volgde niet de aanwijzingen op en vluchtte. 

Tijdens zijn vlucht is er twee keer geschoten waarbij zijn auto is geraakt. In de omgeving werd de verdachte later aangehouden. Hij is niet gewond. Rond 19.30 uur zagen agenten het voertuig rijden op de Havikstraat. Ze herkende de automobilist als een vuurwapen gevaarlijke verdachte en zette daarom een BTGV in (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten). De verdachte gaf geen gehoor aan de aanwijzingen van de politieagenten en vluchtte, waarop de agenten hebben geschoten. Tijdens zijn vlucht raakte hij op de Ceramstraat ook nog een geparkeerde auto. Op de Werkenmondestraat werd korte tijd later een leegstaande auto gevonden. De politie speurde de omgeving af naar de verdachte. Hij werd uiteindelijk gevonden aan het einde van de Werkenmondestraat waar hij zich schuil hield in enkele bosschages. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. 

Veiligere samenleving
Met een stevige integrale aanpak werkt de politie dagelijks aan een veiligere samenleving. Controles van onder andere voertuigen, direct doorpakken na een tip over vuurwapenbezit en het aanpakken van de drugscriminaliteit zijn hier onderdeel van. De politie zet vol in op de strijd tegen vuurwapens. In het afgelopen jaar vonden meerdere dodelijke schietpartijen plaats waar zware criminaliteit achter schuilgaat, met name drugscriminaliteit.