Schoolreisje eindigt in drama

Schoolreisje eindigt in drama

Een touringcarbus met Rotterdamse schoolkinderen is woensdagmiddag uitgebrand bij knooppunt Hooipolder. Er vielen daarbij geen gewonden. De bus was vanuit De Efteling met schoolkinderen terug op weg naar Rotterdam.

De groep was op schoolreisje geweest in De Efteling en weer onderweg naar huis in Rotterdam. In de bus zaten 52 personen, voornamelijk kinderen in de leeftijd van 6 en 7 jaar. Het ging om leerlingen uit de groepen 2 en 3 van de RK Basisschool Elisabeth uit Rotterdam. Tussen Waspik en Raamsdonksveer werd rookontwikkeling ontdekt, komende vanuit het motorcompartiment van de bus. Circa 200 meter voor de verkeerslichten van knooppunt Hooipolder werden vervolgens in allerijl alle kinderen uit de bus gehaald en op een veilige plek in de berm opgevangen door gewaarschuwde politieagenten.

Er was sprake van enorme schrik onder de schoolkinderen van de Rotterdamse school aan de Carnissedreef. De bus brandde helemaal uit. Dat zorgde voor een hevige rookontwikkeling, waarop de A59 gedeeltelijk werd afgesloten. De kinderen zijn vervolgens in andere bussen naar Rotterdam gebracht, waar opvang voor hen, hun begeleiders en ouders was verzorgd.