Schipper vermist zeiljacht overleden Scheveningen (video)

Schipper vermist zeiljacht overleden Scheveningen (video)

De reddingboten van de KNRM Katwijk aan Zee, Ter Heijde en Scheveningen zijn woensdagavond gealarmeerd voor een zeiljacht en haar schipper die vermist zouden zijn. De schipper was met zijn zeiljacht rond half drie vanmiddag vertrokken uit de haven van Scheveningen. De schipper zou rond het avondeten weer terug zijn van zijn reis. Toen dit niet het geval was en de familie de schipper niet meer kon bereiken sloegen zij alarm.

Drie reddingboten (Katwijk aan Zee, Scheveningen en Ter Heijde) en een reddingshelikopter uit de Pistoolhaven (Rotterdam) gingen naar zee om te gaan zoeken. Het kustwacht centrum in Den Helder had inmiddels een zoekgebied uitgezet, hierin zochten de reddingboten en de reddingshelikopter naar het zeiljacht en haar schipper. Rond 23:40 zag de reddingshelikopter iets drijven, toen zij dichterbij gingen kijken bleek dit om een zeiljacht te gaan. De reddingsduiker van de helikopter is naar beneden gehoist en ging op onderzoek uit. Het bleek te gaan om het vermist zeiljacht aan boord vond hij de schipper. De schipper is direct aan boord genomen van de reddingshelikopter en richting het Erasmus MC in Rotterdam gevlogen. Hier werd hij overgedragen aan het ziekenhuispersoneel van de Spoed Eisende Hulp. De schipper overleed afgelopen nacht in het ziekenhuis, dat liet de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) weten.

Het zeiljacht is door de reddingboten van de KNRM naar de haven van Scheveningen gesleept en daar overgedragen aan de familie. Wat er precies gebeurd is op het zeiljacht zal onderzocht worden.