Schipper van pleziervaartuig op Oude Maas blaast 815 ugl

Schipper van pleziervaartuig op Oude Maas blaast 815 ugl

Donderdagmiddag werd in de vaart op de Oude Maas een pleziervaartuig opgemerkt waarvan de schipper geen rechte koers kon houden. Na zijn aanhouding bleek de man 815 ug/l te blazen, bijna 4x de toegestane hoeveelheid. Een vaartuig van het Havenbedrijf merkte tijdens de surveillance het pleziervaartuig op. 

Het pleziervaartuig had al meerdere keren een boei geraakt en was in het Hartelkanaal al verschillende keren de wal in gevaren. De medewerkers van het Havenbedrijf hebben het vaartuig langszij genomen en begeleid naar de Geulhaven waar zij de Zeehavenpolitie hebben gebeld. Uit een eerste blaastest die de agenten van de Zeehavenpolitie afnamen, kwam een F-indicatie. De 69-jarige man uit Oud-Beijerland is vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor een nauwkeurige ademanalyse. Daar blies de man 815 ug/l. De toegestane hoeveelheid op het water is, net als in het verkeer, 220 ug/l (0,5 promille). 

De man mocht het politiebureau alweer snel verlaten, maar kreeg wel een vaarverbod van 10 uur opgelegd. Ook is er proces-verbaal opgemaakt en kan hij later nog een boete verwachten. Veel mensen genieten van het mooie weer vanaf het water. Vooral tijdens de seizoensdrukte op het water, is het noodzakelijk dat iedereen rekening met elkaar houdt. Net zoals in het verkeer op de weg, gelden er ook verkeersregels op het water waar men zich dient aan te houden.