Schietpartij Samuel Mullerstraat in Opsporing Verzocht

Schietpartij Samuel Mullerstraat in Opsporing Verzocht

Vanavond toont het tv-programma Opsporing Verzocht (21.15 uur, Ned 1) beelden van een schietincident aan de Samuel Mullerstraat in Rotterdam. Dit incident vond plaats op maandag 14 juli 2014 rond 03.45 uur. Voor zover bekend bij de politie zijn er geen gewonden, wel zijn meerdere hulzen aangetroffen. Zelfs in een van de woningen in de straat, waar onschuldige bewoners lagen te slapen, werd een kogel gevonden.

Het vermoeden is dat dit schietincident verband houdt met een drietal andere schietpartijen in Rotterdam-Delfshaven. Die vonden plaats in de periode 10 t/m 19 juli 2014, op de Tweede Schansstraat, de Nicolaas Beetstraat en het Hudsonplein. Voor zover bekend bij de politie is er één gewonde. Een 20-jarige man uit Rotterdam meldde zich namelijk op het politiebureau naar aanleiding van de schietpartij op zaterdag 19 juli aan het Hudsonplein. Ook zijn meerdere omwonenden de dupe geworden, doordat hun auto's beschadigd zijn geraakt als gevolg van het schieten.

De politie neemt het onderzoek naar de schietpartijen hoog op. De politie hoopt snel te kunnen achterhalen wie er verantwoordelijk zijn voor de schietincidenten en wat het motief is. Daarom worden onder meer op dinsdag 19 augustus de beelden van het schietincident aan de Samuel Mullerstraat getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Heeft u informatie over het schietincident aan de Samuel Mullerstraat, of één van de andere schietpartijen? Neemt u dan contact op met de politie Eenheid Rotterdam op telefoon nummer 0900-8844. Als u anoniem uw informatie door wilt geven, belt u dan naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.