Schietpartij met machinegeweren Cronesteinstraat Rotterdam Overschie (video)

Schietpartij met machinegeweren Cronesteinstraat Rotterdam Overschie (video)

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben verschillende bewoners uit de omgeving Abtsweg gebeld met de politie. Zij hoorden diverse schoten in de omgeving. De politie stelde direct een onderzoek in. Al snel bleek dat er in de Cronesteinstraat door nog onbekende personen mogelijk met Kalasjnikovs op elkaar was geschoten. Zover bekend is er niemand gewond geraakt. Wel zijn er diverse auto's geraakt. Ook zijn er kogels door het raam van een woning aan de Hondsdijkstraat gegaan. Het gezin is zich kapot geschrokken.

In de Vennipperstraat werd een leegstaande auto aangetroffen waarvan de ruiten waren beschadigd. Een onderzoek in de omgeving werd ingesteld en de auto is veiliggesteld.

Aanhouding en automatisch vuurwapen
De bemanning van een politiehelikopter zag tijdens het onderzoek vanuit de lucht een man in een park in de omgeving. Zij gaven dit door aan de collega's op de grond. De man had zichzelf verscholen, maar toen de agenten in de buurt kwamen ging hij er vandoor. Bij de aanhouding van deze man is door de politie een schot gelost. Een 29-jarige Portugees is overgebracht naar het bureau voor verhoor. In de nabijheid van de verdachte troffen de agenten een automatisch vuurwapen.

Twee mannen in een auto
Tijdens het onderzoek dat in de omgeving werd gedaan, werd een auto staande gehouden. De twee inzittenden zijn mogelijk bij het incident betrokken en dus ook aangehouden. Het gaat om twee 22-jarige Rotterdammers.

Onderzoek
De politie maakte de omgeving op diverse locatie's een Plaats Delict (PD). De Forensische Opsporing heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht.