Schietpartij Herman Robbersstraat Rotterdam

Schietpartij Herman Robbersstraat Rotterdam

Aan de Herman Robbersstraat in Rotterdam heeft zondagmiddag een schietpartij plaats gevonden volgens de politie. Omstanders meldden dat zij iemand hadden zien weg hinkelen, dit zou een mogelijk slachtoffer zijn. Dit slachtoffer is later op de middag getraceerd en bleek inderdaad gewond te zijn geraakt aan zijn been. De 22-jarige Rotterdammer is in het Sint Franciscus Gasthuis behandeld en zal zodra zijn toestand het toelaat worden gehoord.

Op de plaats van het incident zijn ook twee geparkeerde auto's met aanrijdingsschade aangetroffen. De schade is volgens omstanders veroorzaakt door één van de vluchtwagens.  In totaal hadden getuigen drie auto's er vandoor zien gaan. De Herman Robbersstraat is enige tijd afgesloten geweest voor sporenonderzoek, hierbij werd onder andere een speurhond ingezet om naar hulzen te zoeken. De politie heeft deze vooralsnog niet aangetroffen.

Later op de middag heeft de politie in de Wiekstraat een auto in beslag genomen die mogelijk bij de schietpartij betrokken is geweest. Ook heeft men in een pand aan de Vletstraat twee mannen aangehouden en heeft men een huiszoeking gedaan. Hierbij werd onder meer een speurhond ingezet. Elders in de stad heeft de politie nog eens vier personen aangehouden. Zij zijn door middel van de Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) uit twee voertuigen gehaald.

Update (27-06-2016)
Inmiddels zijn twee van hen weer op vrije voeten gesteld. Zij hebben niks met het incident te maken. Zondagavond werd de derde betrokken auto gelokaliseerd in Capelle aan den IJssel. De inzittenden werden aangehouden door middel van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten. Zij bleken uiteindelijk geen verdachten te zijn maar betrokkenen bij het incident. Zij zullen zich vandaag op het politiebureau melden om te worden gehoord. Het onderzoek gaat door.