Schiedam verwelkomt Sint Nicolaas

Schiedam verwelkomt Sint Nicolaas

Zaterdag is Sint Nicolaas weer aangekomen in Nederland. Op televisie was de landelijke intocht te volgen vanuit Meppel. Zaterdagmiddag verscheen de Goedheiligman onder grote belangstelling in Schiedam. Daar zette hij met zijn Zwarte Pieten kort na de middag vaste voet aan wal. 

De Sint werd welkom geheten door burgemeester Lamers van Schiedam. De Pieten namen de tijd om de vele aanwezige kinderen de hand te schudden. Er werd volop gedanst en meegezongen op het plein langs de Nieuwe Maas. Zelfs had Sint Nicolaas zijn Pietenband meegenomen uit Spanje die voor de muzikale pepernoten zorgde. De Sint ging per koets richting het centrum van de stad, en bezocht ook het winkelcentrum aan de Monseigneur Nolenslaan in de wijk Nieuwland. Ook daar stonden honderden kinderen te wachten om de Sint en zijn Pieten te begroeten. 

Vervolgens ging de koets met daarachter veel kinderen met ouders richting de Grote Markt in het centrum, waar hij werd opgewacht door een grote jubelende menigte. Namens burgemeester Lamers kreeg de Sint de sleutel uitgereikt van het Sinterklaaspaleis. Tijdens zijn verblijf kunnen kinderen de Sint en Pieten bezoeken aan de Hoogstraat bij het Stedelijk Museum. Bij het Stadhuis werd weer uit volle borst meegezongen op de klanken van een puik stukje muziek van de Rijnmondband. De Sint liet in zijn welkomstwoord weten dat vanavond zowel de kinderen als hun papa's en mama's de schoen mogen zetten.