Scheepsbrand Botlek nog niet onder controle

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft vanmiddag een NL Alert uitgestuurd vanwege de scheepsbrand in de Botlek. De brand brak woensdagmiddag uit in meerdere ruimen van een zeeschip. Het schip is geladen met schroot. De brand ging toen al gepaard met veel rookontwikkeling.

Twee blusvaartuigen en meerdere brandweereenheden zijn sinds die tijd bezig om de brand onder controle te krijgen. In de lading zitten ook lithiumbatterijen. De luiken van het schip worden gesloten en dan weer geopend en steeds wordt er een deel van de lading uit het schip gehaald. Door deze actie komen er inmiddels veel stankklachten binnen bij de DCMR uit onder andere Maassluis, Rozenburg en Vlaardingen. 

De brandweer verricht continu metingen en meet, naast de gebruikelijke stoffen die vrijkomen bij brand, geen andere gevaarlijke concentraties. De broeibrand is groter dan verwacht. De hulpdiensten verwachten dan ook nog dagen bezig zijn met het bestrijden van de brand. Ook zeggen zij tegen over RTV-Rijnmond dat het einde nog niet inzicht is. 

Bekijk ook dit item: Grote rookontwikkeling bij broei in zeeschip Rotterdam Botlek

C1bfjc.jpg

R3mEjY.jpg