Schedels en botten gevonden in het Spui bij Zuidland (video)

In het Spui bij Zuidland zijn vrijdag en vandaag tientallen botresten gevonden, waaronder meer dan tien schedels. De Forensische Opsporing en Zeehavenpolitie hebben de resten veiliggesteld voor onderzoek.

Erik Sagan, een visser uit het dorp Zuidland, wilde vrijdagmiddag met zijn kano het water opgaan toen hij bij zijn eerste stappen in het water een schedel naast zijn voet zag liggen. Hij zag al snel meerdere schedels en alarmeerde de politie. Zij hebben de eerste resten veiliggesteld voor onderzoek.

Zondagmiddag wilde Sagan opnieuw het water op, mede om te verwerken wat er vrijdag gebeurd was. Bij het ingaan van het water zag hij opnieuw schedels liggen. Naast de losse schedels trof hij zakken vol met botresten aan. Opnieuw werd de politie gealarmeerd. De Forensische Opsporing en Zeehavenpolitie hebben alle resten uit het water gehaald voor onderzoek. De Zeehavenpolitie kwam daarnaast met een boot ter plaatse om vanaf het water mee te zoeken.

Uit onderzoek door het NFI blijkt inmiddels dat de aangetroffen resten meer dan honderd jaar oud zijn. DNA-onderzoek is daarom niet meer mogelijk.

bewegendebanner

An1rez.jpg

0OpKil.jpg

oTxor6.jpg

MUBiqH.jpg

k1rqqX.jpg

FWDkit.jpg

z5dleD.jpg

JcgrDA.jpg

UDNKxZ.jpg

ae4s8m.jpg

pSmNsN.jpg

WRpQrY.jpg