Schade door razende storm over regio (video)

Het Kralingse Bos werd zondag afgesloten door de gemeente in verband met gevaar van omvallende bomen of afgewaaide takken.

BnOyzc.jpeg

uFL1aO.jpeg

 

In de bocht van de Maasboulevard naar de Jachthavenlaan in Schiedam was ook deze boom niet bestand tegen de harde wind langs de Nieuwe Maas. De boom zal op een later moment worden weggehaald door de gemeente.

KVXOwL.jpeg

In Zwijndrecht aan het Fazantplein ging een boom omver en blokkeerde het pad. Een tweede boom dreigde om te vallen op een electrahuisje. Stedin en de brandweer kwamen ter plekke om inzet te plegen vanwege deze stormschade.

EFgAHK.JPG

v84ZiZ.JPG

Aan de Veerhaven in Rotterdam zorgde de harde wind ervoor dat delen van een terras te water raakte. Een boot van de Havendienst kwam ter plaatse en stelde het materiaal veilig.

1Xchyp.JPG

 

Een boom bezweek zondagmiddag aan de Westerkade in Rotterdam. Daar de boom geen direct gevaar opleverde zal deze later worden weggehaald.

fhMYg4.jpeg

EgBt6e.jpeg

 

Aan de Mariniersweg in Rotterdam brak door de storm een tuikabel van een schoorsteen. Voor de brandweer bleek er op dat moment geen inzet mogelijk. Later zal een herstel plaatsvinden.

Akkdz1.JPG

Ue4GHH.JPG

 

https://www.facebook.com/redactiemediatv/videos/629517714449365/

Aan de Talmaweg in Dordrecht leverde vallende glasplaten het nodige gevaar op. De platen kwamen op straat terecht. Uit veiligheidsoverwegingen werd een afzetting gemaakt.

Z5wEoi.jpeg

qEy8Rh.jpeg

 

Aan de Walenburgerweg in Rotterdam sneuvelde vanmiddag door de harde wind een fietsenrek met fietsen. Door de storm kunnen verradelijke situaties ontstaan.

Ewvv3E.JPG

 

De storm die zondag over het land trekt zorgt voor de brandweer veel werk. In Zwijndrecht aan de Amerweg zijn isolatieplaten van het dak gewaaid en lagen verspreid door de aangrenzende woonwijk. De brandweer moest met inzet van onder andere een ladderwagen de platen veiligstellen en opruimen in de omgeving.

Ook het nodige plastic wat van het loodsdak kwam hing in de bomen.

i9CX2F.JPG

aInOx2.JPG