SAR Katwijk evenement drukbezocht

SAR Katwijk evenement drukbezocht

Zaterdag werd het evenement SAR Katwijk gehouden. Hulpdiensten gaven demonstraties op het land, ter zee en in de lucht. Het evenement werd georganiseerd door de Katwijkse Reddingsbrigade. 

Op het land gaven brandweer, politie, ambulancedienst en de reddingsbrigade diverse demonstraties. Van een reanimatie tot een vechtpartij, en van een verkeersongeval tot een brand.

Op zee gaven de KNRM Katwijk, Scheveningen en Noordwijk demonstraties. Deze werden in samenwerking met de reddingsbrigade, kustwachtvliegtuig, de politie en het scheepsbrandbestrijdingsteam gehouden. Ook werden er oude reddingboten gelanceerd. 

Vanuit de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de Gezamenlijke Brandweer waren enkele leden van het scheepsbrandbestrijdingsteam aanwezig. Het SBB-Team, ook wel MIRG (Maritiem Incident Response Group) genoemd, gaven in samenwerking met de reddinghelikopter van NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen) een demonstratie. Aan boord van een reddingboot was brand uitgebroken, het team werd ingevlogen om de brand te bestrijden.

Het weer was het evenement SAR Katwijk goed gezind. Het evenement trok vele bezoekers.