Ruim 30% heeft fietsverlichting niet op orde bij politiecontrole Marconiplein Rotterdam

Dinsdagavond 31 oktober heeft de politie een controle gehouden op fietsverlichting van voorbijgangers bij het Marconiplein in Rotterdam. Bij ruim 30% van alle fietsers was de verlichting niet op orde.

Het hoofddoel van deze actie was het controleren van fietsverlichting en het vergroten van bewustwording over het belang van goed functionerende fietsverlichting onder zoveel mogelijk weggebruikers. In totaal zijn in iets meer dan een uur tijd 286 fietsers gecontroleerd, waarvan 90 fietsers de verlichting niet op orde hadden. Van deze groep hadden 51 fietsers geen werkende fietsverlichting, terwijl 39 fietsers slechts één werkend licht hadden.

Met de controle werd tevens de fietsverlichtingscampagne 2023 afgetrapt. Mark Harbers, Minister van Infrastructuur en Waterstaat en Vincent Karremans, wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit bij de gemeente Rotterdam waren bij de controle aanwezig en gingen in gesprek met fietsers waarvan de verlichting niet op orde was. In plaats van een bekeuring werd er met de fietser gesproken over de gevaren van het rijden zonder verlichting en kregen deze gratis lampjes op hun fiets gemonteerd. Indien er nog meer mankeerde aan de fietsen was er een fietsenmaker aanwezig, welke gelijk reparaties uitvoerde.

uQ5RhW.jpg

XPBJiv.jpg

0g4u7R.jpg

NrP0jc.jpg

FL2VNO.jpg

FTGNm8.jpg

EuJORa.jpg

4GYzGY.jpg

RiDWIQ.jpg

mURRzW.jpg

Ne4UJj.jpg

gSJkWB.jpg

9KwBWK.jpg

qm1AN3.jpg

lGAdmw.jpg