Rotterdamse hulpdiensten in reality-serie

Rotterdamse hulpdiensten in reality-serie

Dit jaar wordt in de Rotterdamse regio een reality-serie gemaakt waarin de brandweer, ambulancedienst en meldkamer van dichtbij gevolgd worden. Een aantal brandweerlieden krijgt daarvoor camera’s op de borst en de helm. Op die manier kan het werk van dichtbij worden meebeleefd. Het programma wordt na de zomer uitgezonden.

Wij zijn er altijd
De serie wordt gemaakt na het succes van eenzelfde serie in België. Daar heet het programma ‘Helden van hier’. In Rotterdam-Rijnmond heeft de serie de voorlopige werktitel ‘Wij zijn er altijd’.

“Nederland kan van dichtbij kennismaken met wat wij doen om de veiligheid in onze regio te waarborgen,” vertelt Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond waar de hulpdiensten onder vallen. “De kijker ziet de spanning en gevaren van het vak en de impact van grote incidenten.”

Bij de opnames wordt rekening gehouden met de privacy van slachtoffers, licht Littooij toe. “Er wordt niet gefilmd in de ambulance. En niets wordt zonder toestemming uitgezonden”. De opnames zullen in maart 2017 beginnen.