Rotterdammers voorkomen overval op Thaise toeristen

Rotterdammers voorkomen overval op Thaise toeristen

Rotterdammers voorkwamen dinsdagmiddag dat in hun stad Thaise toeristen werden beroofd door Roemeense nep-agenten.

Een vader, moeder en dochter uit Thailand liepen nabij de Mauritsplaats toen ze werden aangesproken door een man die zich met een smoes uitgaf als een ‘collega-toerist’ en vroeg of ze een foto van hem wilden maken. Twee handlangers kwamen vervolgens aangelopen, lieten een politiebadge zien en vroegen de Thaise familie naar hun paspoorten en portemonnees. Zij gaven hier gehoor aan en lieten zich ook fouilleren. Er werd door de berovers meer dan duizend euro aan contanten uit een heuptasje gepakt.

Toen de familie doorhad dat het niet klopte, en ze bemerkten dat het geld was weggenomen, zette de twee vrouwen het op een schreeuwen. Dit trok de aandacht van omstanders. De politiebadge die één van de verdachten in de singel gooide werd er uit gevist door kantoormedewerker die op het tumult was afgekomen. Een paar bouwvakkers hielden berovers tegen. Andere passanten belden de politie konden en konden goede getuigenverklaringen afleggen.

De twee aangehouden wonen niet in Nederland en hebben de Roemeense nationaliteit. Naar de identiteit van hun handlanger loopt een onderzoek.

De Thaise familie heeft het gestolen geldbedrag terug en zet de vakantie voort.