Rotterdammers aangehouden voor schietpartij in Leiden

Rotterdammers aangehouden voor schietpartij in Leiden

In het onderzoek naar het schietincident op de Leidse Hoflaan hield de politie twee verdachten in Rotterdam aan. Op 23 juli werd de eerste verdachte door het Arrestatieteam aangehouden, de tweede volgde op donderdag 6 augustus. Bij doorzoekingen vond de politie twee vuurwapens.

Het onderzoek naar de verdachten van het schietincident leidde de politie naar de twee Rotterdammers. Een 25-jarige man werd op donderdag 23 juli in zijn woonplaats aangehouden door het Arrestatieteam. De man zit inmiddels in 90 dagen bewaring. Het Arrestatieteam hield op donderdag 6 augustus de eveneens 25-jarige medeverdachte aan in Rotterdam. Op vrijdag 8 augustus bepaalde de rechter-commissaris dat ook hij in bewaring wordt gesteld. Tijdens doorzoekingen vond de politie twee vuurwapens. De wapens worden verder onderzocht door forensisch rechercheurs en het NFI. Met de aanhouding van de twee Rotterdammers denkt de politie een doorbraak in de zaak te hebben.

Bij het schietincident, dat plaatsvond op woensdagavond 8 juli, raakte een 47-jarige man zonder vaste woonplaats gewond. Tijdens een afspraak die het slachtoffer had met de twee verdachten werden een aantal schoten op hem afgevuurd. De 47-jarige werd in een been geraakt.