Rotterdammer zonder rijbewijs weet niet van ophouden

Rotterdammer zonder rijbewijs weet niet van ophouden

Een 29-jarige Rotterdammer is vrijdagmorgenvroeg aangehouden in Waspik. Hij bleek vermoedelijk onder invloed achter het stuur te zitten. Ook had hij helemaal geen rijbewijs.

Op vrijdag 3 februari 2017 om 1.00 uur zag een surveillerende agent op de rijksweg A59 een auto hem achterop rijden. De auto reed te hard en slingerde een beetje. Toen de auto hem ingehaald had zag hij dat een remlicht kapot was. De agent besloot het kenteken via zijn telefoon na te trekken. Uit de politiesystemen bleek dat de auto vaak bestuurd werd door mensen zonder rijbewijs. Reden genoeg dus om de bestuurder een volgteken te geven tot aan de afrit Waspik. 

Bij controle bleek de bestuurder in de politiesystemen voor te komen voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Hij bleek nog steeds geen rijbewijs te hebben en in de auto rook het naar hennep. De verdachte is aangehouden en aan het bureau is bloed van hem afgenomen dat onderzocht wordt om te kijken of hij onder invloed was. De auto waar deze hardleerse verkeersovertreder in reed is in beslag genomen.