Rotterdammer verdacht van moord op vrouw in auto Nieuwe Maas

Rotterdammer verdacht van moord op vrouw in auto Nieuwe Maas

De man die werd aangehouden na de vondst van het stoffelijk overschot van een vrouw in een auto in de Nieuwe Maas blijft langer vast zitten. De man wordt verdacht van de moord dan wel doodslag op de vrouw, dit heeft justitie donderdag bekend gemaakt.

De verdachte is donderdag voor de raadkamer verschenen, deze heeft de voorlopige hechtenis van de man met 90 dagen verlengd. De 38-jarige man heeft volgens justitie geen vaste woon en verblijfplaats, hij heeft de Nederlandse nationaliteit.  

De man werd in de nacht van 21 op 22 december met een steekwond gevonden aan de Parkkade in Rotterdam. Hij had een nat pak en verklaarde met zijn auto te water zijn geraakt. In het ziekenhuis werd de man aangehouden na het afleggen van diverse tegenstrijdige verklaringen. Pas uren later gaf hij toe dat er nog een vrouw in de auto zat op het moment dat hij met zijn auto te water raakte. Na een zoektocht van enkel uren werd de auto gevonden en werd op de bijrijdersstoel het lichaam van de vrouw aangetroffen. Justitie laat vandaag weten dat het gaat om een 38-jarige vrouw uit Oekraïne die al enige tijd in Rotterdam verbleef.