Rotterdammer overleden bij ongeval A4 Leiderdorp

Rotterdammer overleden bij ongeval A4 Leiderdorp

De 66-jarige automobilist uit Rotterdam die zaterdagochtend 15 november zwaargewond raakte bij een ongeval op snelweg A4, ter hoogte van Leiderdorp, is aan zijn verwoningen bezweken. De vermoedelijke bestuurder van de auto die bij het ongeluk betrokken was, werd aangehouden en zit nog steeds vast. Hij bleek te hebben gedronken.

Zaterdagochtend 15 november kregen de hulpdiensten de melding dat op de snelweg A4, ter hoogte van Leiderdorp, een busje te water was geraakt en dat de bestuurder nog in het busje zat. Agenten gingen met spoed ter plaatse. Inmiddels kwam ook informatie binnen dat het busje van de weg zou zijn gereden door een witte Range Rover. Meerdere getuigen meldden dat het busje op de linker rijstrook reed toen de witte auto met zeer hoge snelheid aan kwam rijden. 

Terwijl de bestuurder van het busje een baan naar rechts opschoof, zou de Range Rover volgens de getuigen het busje vol van achteren geraakt hebben. Door de klap raakte de bestuurder van het busje de macht over het stuur kwijt. Het busje kantelde op zijn kop en kwam in het water terecht. De bestuurder van de Range Rover is verderop nog gestopt maar ging er uiteindelijk vandoor. Omdat één van de kentekenplaten van de Range Rover was achtergebleven op de plaats van het ongeval, werd het kenteken en de omschrijving van de auto direct doorgegeven aan de politie-eenheden in Noord-Holland, met het verzoek uit te zien naar de auto. 

De auto kon korte tijd later in Amsterdam aan de kant worden gezet. De twee inzittenden, een 25-jarige man uit Haaksbergen en een 21-jarige vrouw uit Ede, werden aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn; de vrouw had een vuurwapen in haar tas. De bestuurder van de auto blies bij de ademanalyse 380 ug/l.