Rotterdammer in elkaar geslagen in Leeuwarden

Rotterdammer in elkaar geslagen in Leeuwarden

Een 25-jarige inwoner van Rotterdam werd zaterdagavond op de Bongastate in Leeuwarden door een groep van acht mannen in elkaar geslagen. Na onderzoek wist de politie zondagochtend vroeg een 24-jarige inwoner van Utrecht aan te houden in Sneek. Hij wordt verdacht van de zware mishandeling. Nader onderzoek naar de overige verdachten volgt nog. 

De Rotterdammer was op bezoek bij een vriend in de wijk Camminghaburen. Hij besloot om op een scooter de stad te verkennen. Net voordat hij weer bij de woning van zijn vriend kwam, werd de 25-jarige man volgens eigen zeggen door de inzittenden van twee auto’s aangesproken. Er ontstond een woordenwisseling en de Rotterdammer zette het op een rennen. De inzittenden van de auto gingen achter hem aan. Op de Bongastate verstopte de 25-jarige man zich in een voortuin van een woning en vroeg de bewoners om hulp. Zijn achtervolgers hadden hem inmiddels gevonden. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt. De vrouwelijke bewoner probeerde het slachtoffer te helpen. Ook zij werd belaagd en werd onder andere geslagen met haar eigen tuinmeubilair. Het lukte de Rotterdammer uiteindelijk om te vluchten. 

Vanwege het rumoer op straat belden diverse buurtbewoners de politie. Toen de agenten arriveerden waren de inzittenden van de twee auto’s niet meer aanwezig. Zowel de vrouw als de 25-jarige man deden aangifte. Na onderzoek kon de politie zondagochtend vroeg in Sneek een 24-jarige inwoner van Utrecht arresteren. Hij was vermoedelijk één van de inzittenden van de twee auto’s. Onderzoek naar de overige betrokkenen volgt dan ook