Rotterdammer gewond bij schietpartij op Zuid

Rotterdammer gewond bij schietpartij op Zuid

Op de Texelsestraat in Rotterdam-Zuid zijn zondagavond meerdere schoten gelost. Een 23-jarige Rotterdammer meldde zich met een schotwond in het ziekenhuis. Hij is na behandeling van zijn wond aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident. Even voor half acht belden meerdere bewoners van de Texelsestraat dat zij buiten schoten hoorden. Ook zagen zij mensen wegrennen en een auto wegrijden. Helaas hebben agenten in de omgeving geen verdachten meer aangetroffen. 

Gewonde man aangehouden
Zo’n twintig minuten na het schietincident meldde een 23-jarige Rotterdammer zich in het ziekenhuis met een schotwond. Omdat hij ervan wordt verdacht zelf ook schoten te hebben gelost, is de man na behandeling van zijn wond aangehouden. 

Aanhoudingen Vasteland
Een auto die mogelijk betrokken was bij het schietincident werd op het Vasteland gestopt door agenten. Omdat de inzittenden mogelijk betrokken waren bij het schietincident en dus mogelijk over een vuurwapen beschikten, zijn zij door middel van een BTGV (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten) aangehouden. De bestuurder stapte uit en weigerde daarna de instructies van de agenten op te volgen. Daarop heeft één van de agenten een waarschuwingsschot gelost waarna de man alsnog is aangehouden. Evenals zijn bijrijdster. Beiden zijn dezelfde nacht weer heengezonden. 

Hulzen
Bij het onderzoek op de Texelsestraat werden meerdere hulzen gevonden. Twee auto’s hadden schade als gevolg van kogels. Door onder andere de Forensische Opsporing en met behulp van een speurhond zijn zoveel mogelijk sporen veilig gesteld. Ook zijn de verklaringen van omwonenden en zo veel mogelijk getuigen vastgelegd. De poliehelikopter werd ingezet om de collega's op de grond te assisteren.