Rotterdammer aangehouden voor babbeltruc

Rotterdammer aangehouden voor babbeltruc

Een 59-jarige vrouw uit Rotterdam is woensdagmiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een Rotterdammer wist haar woning binnen te komen met de smoes dat hij 'hoge nood' had. In plaats van de bewoonster te bedanken, nam hij haar portemonnee mee. De politie kon de man snel aanhouden.

De brutale verdachte wist woensdagmiddag rond half drie de woning binnen te komen met de smoes dat hij moest poepen. Ook wilde hij daarna nog een glaasje water. In een onbewaakt moment wist hij vervolgens zijn slag te slaan en pikte de portemonnee van het slachtoffer. Daarna ging hij ervandoor. 

Niet vertrouwen

Omdat de bewoonster de situatie na zijn vertrek niet vertrouwde, belde zij de politie. Agenten waren er snel en zagen in de Narcissenstraat een man lopen die aan het signalement voldeed. Bovendien had hij de gestolen portemonnee bij zich. De 45-jarige man werd aangehouden.

Onderzoek

Op het politiebureau bleek dat de verdachte al eerder had toegeslagen. Maandag 11 mei belde hij aan bij een woning aan de Hillevliet met de smoes dat er iets in de tuin was gevallen. Het 80-jarige slachtoffer werd toen ook bestolen van haar portemonnee. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte wordt vandaag voorgeleid.