Rotterdammer aangehouden na schietpartij bedrijfsverzamelgebouw Zuid Strevelsweg Rotterdam (video)

Rotterdammer aangehouden na schietpartij bedrijfsverzamelgebouw Zuid Strevelsweg Rotterdam (video)

Dinsdagochtend, om ongeveer 9.00 uur, is in Rotterdam een 34-jarige vrouw neergeschoten door een man, vermoedelijk een bekende van haar. Omstreeks 17.00 uur werd de man, een 32-jarige Rotterdammer, aangehouden.

Het schietincident gebeurde in de entree van een bedrijfsverzamelgebouw aan het Zuidplein waar het slachtoffer werkt. Zij is meerdere keren beschoten, gewond geraakt en overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte is gevlucht in de richting van de Strevelsweg. De politie is direct een uitgebeid onderzoek gestart in de omgeving op zoek naar de verdachte. Daarbij is onder andere een politiehelikopter ingezet. In de Sikkelstraat werd een man aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeed en die is aangehouden. Hij bleek echter niets met de zaak te maken te hebben en is daarom direct weer vrijgelaten.

Forensisch onderzoek
Op de plek van het schietincident heeft de Forensische Opsporing onderzoek gedaan en camerabeelden zijn veiliggesteld. Ook is er direct een Burgernet bericht verspreid met een oproep uit te zien naar de verdachte en het wijkteam Charlois deed een oproep om beelden ter beschikking te stellen. Getuigen van het incident zijn naar politiebureau Zuidplein overgebracht en daar gehoord.

Later op de dag is een 32-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte. De politie zet het onderzoek voort.