Rotterdammer aangehouden na schietincident in Vlissingen

Rotterdammer aangehouden na schietincident in Vlissingen

Zondagavond zijn vier mannen aangehouden na een schietincident op de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Eén van hen is een 33-jarige man uit Rotterdam. Bij het incident raakte niemand gewond. Het incident gebeurde rond 22.00 uur. De politiemeldkamer kreeg een melding dat in de buurt van een tankstation was geschoten en dat diverse betrokkenen in twee personenauto's weg waren gereden. Onmiddellijk ging de politie met diverse eenheden richting de President Rooseveltlaan in Vlissingen.

Drie aanhoudingen
Op de kruising van de Scheldestraat met de Paul Krugerstraat zagen agenten een auto, die voldeed aan het signalement van één van de voertuigen. De auto werd in de Schuitvaartgracht gecontroleerd. De drie inzittenden werden rond 22.05 uur aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Vlissinger, een 33-jarige man uit Rotterdam en een 31-jarige man uit Middelburg. De auto waarin ze reden werd in beslag genomen en door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Vierde aanhouding
Rond 22.15 uur zagen agenten in de Verkuijl Quakkelaarstraat een auto, die voldeed aan het signalement van de tweede auto, die bij het tankstation was weggereden. Toen de agenten de auto controleerden, kwam een man aangelopen. Deze 29-jarige Vlissinger is aangehouden. Ook deze auto is in beslag genomen en door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Politieonderzoek
De vier aangehouden mannen zijn voor verder onderzoek overgebracht en ingesloten in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Daar worden ze maandag verhoord. De politie heeft enkele getuigen gehoord. Ook is op meerdere plaatsen sporenonderzoek gedaan. Verder is in de Verkuijl Quakkelaarstraat nog met een politiehond gezocht.