Rotterdammer aangehouden na gevaarlijk rijgedrag in Nieuwkoop

Rotterdammer aangehouden na gevaarlijk rijgedrag in Nieuwkoop

De politie heeft donderdag 29 januari twee Ter Aarders van 30 en 39 jaar en een 29-jarige Rotterdammer aangehouden na gevaarlijk rijgedrag. Even voor 16.00 uur zagen agenten een auto over de Kennedylaan rijden en wilden de inzittenden controleren omdat ze opvallend rond keken. De 29-jarige bestuurder ging er echter vandoor bij het zien van de agenten en verhoogde zijn snelheid waardoor er gevaarlijke situaties ontstonden. 

Zo werd een man op het Zuideinde die net uit zijn auto stapte bijna aangereden door hen. De snelheid van de auto was op dat moment hoger dan 120 km/uur. Daarnaast moesten meerdere automobilisten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Toen de vluchtauto niet verder kon rijden omdat een tegemoetkomende auto hen de doorgang belemmerde, konden de agenten hun voertuig voor de vluchtauto plaatsen. De bestuurder reed echter door een botste tegen de politieauto.

De bestuurder werd aangehouden wegens zijn rijgedrag en rijden onder invloed. Van hem werd een bloedproef afgenomen om te bepalen hoeveel alcohol hij had genuttigd of dat hij mogelijk drugs had gebruikt. Daarnaast werd in zijn auto inbrekerswerktuigen aangetroffen. De bestuurder had ook nog een straf van 58 dagen openstaan en bleek hij geen rijbewijs te hebben. Een 39-jarige bijrijder kon geen identiteitsbewijs tonen en werd hiervoor aangehouden. Tegen een andere passagier, de 30-jarige man, werd uiteindelijk niets strafbaars gevonden.