Rotterdammer aangehouden in Leeuwarden na 'vermoedelijke' mishandeling

Rotterdammer aangehouden in Leeuwarden na 'vermoedelijke' mishandeling

De politie heeft het onderzoek naar het aantreffen van de 27-jarige gewonde man uit Leeuwarden in een woning in de Sontdwarssstraat afgerond. Zondagmorgen werden de bewoners opgeschrikt door geschreeuw en gebonk op hun ramen.

Zij belden direct via 112 de politie. Op dat moment hoorden zij dat de man een raam vernielde en de woning binnenkwam. De inmiddels gearriveerde agenten troffen de hevig bloedende en verwarde man in de woning aan. Daar bleek hij diverse vernielingen te hebben aangericht. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis overgebracht en werd daar aan zijn verwondingen behandeld.

Onderzoek Coopmansstraat

Tijdens het onderzoek bleek dat de 27-jarige man eerder die nacht in een woning aan de Coopmansstraat was geweest en daar samen met andere aanwezige personen cocaïne hadden gesnoven. Het vermoeden was dat de man daar mishandeld zou door een 23-jarige Leeuwarder en een 26-jarige Rotterdammer. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor . Ook de 27-jarige gewonde man werd aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en vernieling. In beide woningen werd forensisch onderzoek gedaan.

Verhoren

Uit verhoren werd duidelijk dat de 23-jarige en 26-jarige mannen uit de Coopmansstraat geen strafbare feiten hadden gepleegd. De 27-jarige man heeft hoogwaarschijnlijk, na het gebruiken van de drugs in combinatie met alcohol, waanideeën en angstaanvallen gekregen. Hij is de woning in de Coopmansstraat uitgevlucht een heeft een willekeurige woning in de Sontdwarsstraat uitgezocht om zich tegen zijn "achtervolgers" te beschermen. Tegen de man is inmiddels proces-verbaal opgemaakt.