Rotterdam verwelkomd Queen Victoria

Rotterdam verwelkomd Queen Victoria

Zondag heeft de Queen Victoria de haven van Rotterdam bezocht. Het 294 meter lange cruiseschip meerde af bij de Rotterdamse cruiseterminal aan de Wilhelminakade. Het schip is een jaar oud en doet Rotterdam voor de tweede keer aan.

Het twaalfdeks schip beschikt over twee buitenzwembaden, een binnenzwembad, zes bubbelbaden, een fitnesscenter, een sauna, een Turks bad, vijf restaurants, diverse bars, een theater, een bibliotheek, een casino en een speelruimte voor kinderen. De veelal op leeftijd zijnde cruisereizigers hoeven zich op het schip niet zomaar te vervelen. Zo kunnen de danspassen worden geoefend onder leiding van professionele dansleraren, internetlessen worden gevolgd en lezingen worden bijgewoond.

Het 470 miljoen dollar kostende schip van rederij Cunard heeft 1.007 hutten. Maximaal kunnen er 2.014 passagiers meevaren. Zij laten zich door 989 bemanningsleden in de watten leggen. Hiervoor betaalt een passagier voor de goedkoopste hut ongeveer 2000 euro per persoon en voor de duurste hut, de Grand Suites, bijna 20.000 euro per persoon. Zondagavond zette de Queen Victoria weer koers richting zee.