Rotterdam rouwt na overlijden oud-burgemeester Bram Peper (video)

Zaterdagmiddag is na een kort ziekbed oud-burgemeester Bram Peper overleden. Hij werd 82 jaar. Vandaag is de vlag halfstok gehesen op het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel.

Bram Peper begon als burgemeester op 42-jarige leeftijd voor de Maasstad in de periode 1982 tot 1998. Daarna betrad hij de functie als minister van Binnenlandse Zaken in Den Haag onder het tweede kabinet-Kok. In die functie bleef hij aan tot 2000 toen hij aftrad vanwege de vermeende bonnetjesaffaire. 

Reacties op overlijden Bram Peper

De PVDA liet weten zijn scherpe blik en enorme betrokkenheid te gaan missen. Minister president Mark Rutte: "Zeer bedroefd door het overlijden van Bram Peper. Er zal altijd een Rotterdam voor en na zijn tijd zijn. Hij maakte van Rotterdam een van de modernste steden ter wereld. Hij was een kundig bestuurder en goede vriend. Ik wens zijn naasten veel sterkte toe met dit grote verlies." Burgemeester Ahmed Aboutaleb liet weten dat het een groot verlies voor de stad is. Met name zijn inspanning voor de Kop van Zuid en de bouw van de Erasmusbrug heeft bijgedragen aan de huidige kwaliteit van de stad.

DhYRaH.JPG

wEsElk.JPG

j4ySMX.JPG

ajrecJ.jpg