Rotterdam-Ommoord "op slot" tijdens grote politie-actie

De politie is vrijdagmiddag- en avond druk in de weer geweest tijdens de door hun georganiseerde actie "Ommoord op slot". Vanwege de toename van het aantal (auto)inbraken en meerdere signalen van overlast hebben agenten samen met handhavers, de belastingdienst en medewerkers van de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) de wijk figuurlijk op slot gezet.

Gedurende de actie werden de toegangswegen op de Prins Alexanderlaan, President Rooseveltweg en Zevenkampseweg dichtgezet, tientallen bestuurders van auto's en scooters werden onderworpen aan een controle. Daarnaast werd ook het openbaar vervoer nauwkeurig gecontroleerd. Wijkagent Cavit Koksal laat weten vaker dergelijke acties te moeten organiseren, echter speelt naast de coronacrisis de capaciteit aan agenten een grote rol.

Met de actie hoopt de politie een duidelijk signaal af te geven dat zij aanwezig zijn. Tijdens de actie heeft ook de politiehelikopter enige tijd boven de wijk Ommoord gecirkeld. Daarnaast trokken naast de vele politievoertuigen ook de aanwezige politievlogger Jan Willem de nodige aandacht.

Inmiddels zijn de resultaten van de actie bekend gemaakt. In totaal zijn meer dan 100 bekeuringen uitgeschreven. Mensen ontvingen een proces verbaal voor onder andere rijden zonder rijbewijs, rijden zonder kinderzitje, geen geldige APK en mankementen aan de auto. Eén persoon is aangehouden voor het in het bezit zijn van harddrugs.

Ook BOA's van de RET voerden controle's uit in de wijk Ommoord. Zij schreven in totaal 18 boete's uit: 13 voor zwartrijden en 5 voor het onder de spoorbomen doorlopen.

RoCJnH.jpeg

wy4WuZ.jpeg

PtJfda.jpeg

Wo285E.jpeg

hvXFSQ.jpeg

v0xWvH.jpeg

dvbBLY.jpeg

3JETAz.jpeg

XAy5Mi.jpeg

5pjDNv.jpeg