"Rooie Redder" is weer terug

"Rooie Redder" is weer terug

De 39 jaar oude ladderwagen werd in 1985 vervangen door de brandweer van Gorkum, maar wordt nu liefdevol gerestaureerd. Brandweermannen uit Gorkum kochten de 20 meter lange autoladder terug nadat hij 10 jaar door het voormalige Oost-Duitsland heeft gezworven. Daarvoor heeft hij ook nog enkele jaren dienst gedaan bij uitrukken van de brandweer Leerdam.

Bijzonder is dat er met de ladderwagen ook geblust kon worden. In 1969 is de Magirus Deutz speciaal voor het Gorkumse korps gebouwd.
De restauratie van de oude brandweerwagen wordt gedaan door enkele brandweerlieden, die al menig uurtje in de restauratie hebben gestoken, maar het resultaat mag er wezen. Toch zal er nog heel wat man-uren werk bij komen maar met veel plezier en motivatie wordt er verder aan gewerkt. Op de website ''www.autoladder1.nl'' zijn de vorderingen te volgen Opmerkelijk is dat de brandweerwagen motorisch nog in perfecte staat verkeert en er slechts 20.000 kilometer op de teller staat.
De carrosserie is er minder aan toe, waardoor de brandweerlieden nog een hoop werk te doen hebben.
We willen deze bijzondere autoladder onder de aandacht van de mensen brengen want deze is uniek in zijn soort. Een ieder is welkom om een bezoekje te brengen. Waar hij ondergebracht is staat op de site vermeld.

Wij hopen op deze manier sponsors en bedrijven te vinden die dit project een warm hart toedragen met als doel deze autoladder weer in optimale staat te krijgen. Na de restauratie is de wagen te huur om dienst te doen tijdens evenementen of te huren als trouwvoertuig. Over een half jaar moet de 'rooie redder' weer inzetbaar zijn. Iets om naar uit te kijken en om trots op te zijn.