Rome-relschoppers melden zich wederom na tonen beelden

Rome-relschoppers melden zich wederom na tonen beelden

Bij de politie hebben zich donderdagavond zes verdachten gemeld die betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden in Rome op 18 en 19 februari. De politie publiceerde negen beelden van verdachten van betrokkenheid bij de rellen die in de stad ontstonden.

Het onderzoeksteam ontving een tiental tips waarbij ook namen werden genoemd. De zes verdachten die zichzelf meldden, 26- en 31-jarige Rotterdammers, 18-jarige man uit Genemuiden, 30-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, een Ridderkerker (19) en een 20-jarige uit Strijen, deden dat telefonisch. 

Inmiddels hebben alle verdachten zich gemeld bij de politie.

Een team rechercheurs heeft de afgelopen weken videobeelden bestudeerd en aan de hand daarvan beelden van verdachten geselecteerd. Zij worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging. Inmiddels zijn er opnieuw foto’s van nog een aantal verdachten op het politie-intranet geplaatst. Wederom wordt er eerst intern gerechercheerd. Wanneer er geen identificatie volgt uit dit traject, kan voor deze beelden ook de hulp van het publiek ingeroepen worden. Voor betrokkenen bij de ongeregeldheden in Rome geldt nog steeds dat zij zich kunnen melden bij de politie. Het onderzoek naar de verdachten van het geweld in Rome, waar Feyenoord tegen AS Roma speelde, wordt voortgezet.