Rijnmonders omgekomen bij vliegtuigongeluk

Rijnmonders omgekomen bij vliegtuigongeluk

In het vliegtuig van Malaysia Airlines vlucht MH17 dat donderdagmiddag verongelukte in de Oekraïne zaten tot zover bekend 4 personen uit het Rijnmondgebied. Het zou gaan om twee Rotterdammers, beiden eigenaar van het Rotterdams restaurant Asian Glories. De andere twee personen, een moeder en zoon komen uit Maassluis, zo meld RTV Rijnmond. De jongen was jeugdkeeper bij voetbalvereniging Excelsior Maassluis. Dat liet de vereniging donderdagavond via Twitter weten.

Het toestel, een Boeing 777 dat om 12:15 uur vertrok vanaf Schiphol, was onderweg naar Kuala Lumpur en stortte neer in de Oekraïne. Aan boord zaten 283 passagiers en 15 bemanningsleden, geen van allen hebben het overleefd. 193 Nederlanders zaten aan boord, mogelijk nog meer. De regio Rijnmond werd ook hard getroffen toen duidelijk werd dat er regiobewoners in het toestel zaten, waaronder een politiemedewerker van de Eenheid Rotterdam. Het politiekorps is diep geschokt

Ook Eerste Kamerlid van de PvdA, Willem Johannes Witteveen geboren in Rotterdam, zat met zijn vrouw en dochter in het vliegtuig. Een schooljuffrouw van de Oranje Nassau school uit Dordrecht, die in gezelschap verkeerde van haar man, kwamen om. Dat geldt ook voor een echtpaar uit Schiebroek, actief betrokken bij tuindersvereniging Helpt Elkander.

Op een persconferentie vrijdagmiddag liet minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) weten dat het rampvliegtuig hoogstwaarschijnlijk met een raket is neergeschoten. Verwijzingen wie er achter de aanslag zit, worden over en weer geschoven. Zelfs onderzoekers ter plaatse zouden tijdens hun werk zijn bestookt op de rampplek. Een team uit Nederland vertrekt ook naar de Oekraïne om onderzoek te doen.