Rijkswaterstaat start SMS-service bij storingen nieuwe Botlekbrug

Rijkswaterstaat start SMS-service bij storingen nieuwe Botlekbrug

Rijkswaterstaat start vanaf woensdag 26 augustus met een nieuwe dienst. Vanaf dat moment is het mogelijk om bij een storing aan de nieuwe Botlekbrug een SMS-alert te krijgen. De brug staat sinds zijn ingebruikname regelmatig in storing, volgens Rijkswaterstaat Het gevolg van  kinderziektes.

Met deze nieuwe dienst worden zowel gebruikers van weg- en vaarwegen zo snel mogelijk geïnformeerd bij een storing. Om je aan te melden voor deze dienst kun je de tekst BRUG AAN sms'en naar 3669. Ook zal Rijkswaterstaat de storingen op twitter melden. De SMS-service is een aanvulling op de normale communicatiekanalen, zoals routeinformatiepanelen en verkeersinformatie via diverse kanalen als radio en tv.

Bij de openstelling van de brug op 12 juli was de brug op basis van tests betrouwbaar volgens Rijkswaterstaat. Echter zijn sinds die tijd meer storingen geweest dan men verwacht had. De problemen die het meest voorkwamen zijn inmiddels aangepakt. Omdat men niet kan uitsluiten dat er nog steeds nieuwe problemen aan het licht komen zijn er momenteel 24 uur per dag monteurs aanwezig om snel in te kunnen grijpen.