Rijksrecherche onderzoekt dood neergeschoten verdachte

Rijksrecherche onderzoekt dood neergeschoten verdachte

De rijksrecherche is onder leiding van een Rotterdamse officier van Justitie een uitgebreid onderzoek begonnen naar de dood van een 21-jarige man uit Capelle aan de IJssel. De man werd maandagavond in het Schiedamse Beatrixpark neergeschoten door een agent en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

De politie was afgekomen op een melding van een beroving in het park. De melder gaf maandagavond rond 20:00 uur aan dat hij beroofd was en dat hij daarbij ook beschoten was. Het signalement wat de melder doorgaf leek op een persoon waarmee de politie korte tijd later in het park geconfronteerd werd. De man werd bij deze confrontatie door de agent neergeschoten. Het OM heeft verklaard dat bij de man geen wapen is aangetroffen.

De agent die heeft geschoten heeft dinsdag een verklaring afgelegd. Dinsdag is ook de hele dag technisch onderzoek verricht in het park. Men heeft onder andere gebruik gemaakt van een 3-D scanner om de omgeving in kaart te brengen. Tevens is verder gezocht naar sporen die met het incident in verband gebracht kunnen worden. 

Het OM hoopt in het belang van de agent en de nabestaande van het slachtoffer het onderzoek zo spoedig mogelijk af te kunnen ronden.