Rijbewijzen ingeleverd op A15 en Groene Kruisweg

Rijbewijzen ingeleverd op A15 en Groene Kruisweg

Op de Groene Kruisweg in Rotterdam en de snelweg A15 is door agenten gecontroleerd op asociaal rijgedrag. Er bleek voldoende ‘aanbod’. Het team Verkeer van de Eenheid Rotterdam controleerde van 23 tot 28 juli rondom de A15 (ter hoogte van de Zuidzijde van Rotterdam) en de Groene Kruisweg. 

23 bestuurders reden zo hard dat hun rijbewijs direct werd ingevorderd. Drie buitenlandse bestuurders krijgen op hun woonadres een schikking van het Openbaar Ministerie voor hetzelfde vergrijp. De hoogste snelheid op de A15 betrof 212 kilometer per uur (waar 100 toegestaan is) en op de Groene Kruisweg was dat 135 kilometer per uur (op het stuk waar 50 is toegestaan). Drie bestuurders die op de A15 in een race verwikkeld waren raakten ook hun rijbewijs ook kwijt. 

Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor agressief rijgedrag. Zaken als door rood licht rijden, rechts inhalen en ‘kleven’ werden aangepakt. Twee bestuurders maakten het zo bont dat agenten zich afvroegen of ze sowieso wel achter het stuur moesten stappen: ze zijn aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). Van de overtreders bleek een flink aantal beginnend bestuurder.