Resultaten onderzoek carwash Rosenveldtstraat Rotterdam

Resultaten onderzoek carwash Rosenveldtstraat Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft afgelopen vrijdag 15 december het initiatief genomen tot de controle van enkele garagebedrijven in Rotterdam. Naast de gemeente, Douane, Belastingdienst, het OM en de inspectie SZW was ook de politie bij de actie betrokken.

In het pand van een carwash aan de Rosenveldtstraat waren tijdens de controle drie mannen aanwezig. Tevens stond in het pand een dure mercedes met Frans kenteken. Nadat van de twee medewerkers en een gast van het bedrijf de papieren gecontroleerd waren besloot èèn van de medewerkers het op een lopen te zetten. Na een korte achtervolging kon de 32-jarige Rotterdammer aangehouden worden. De man bleek nog een straf van 54 dagen uit te moeten zitten. Bij de fouillering bleek de man ook verdovende middelen bij zich te hebben.

Na een controle op zicht werden door de diensten een vlindermes en een stiletto aangetroffen. Hierdoor was het mogelijk om op basis van de wet wapens en munitie verder te zoeken. In een kast in het pand werd een geldtelmachine aangetroffen. Ook vond men een op echt gelijkend vuurwapen, wat na verdere controle een illegaal balletjes pistool bleek te zijn. Verder bestond buit van de doorzoeking twee tasers, drie knuppels en een mes. In een vuilniszak werden materialen aangetroffen om drugs te vervaardigen. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Na de vondst werden alle aanwezigen en de inmiddels naar het pand gekomen eigenaar aangehouden. De twee medewerkers en de eigenaar zitten nog vast, de gast is inmiddels weer op vrije voeten.

Ook werd er vrijdag een garagebedrijf aan de Rotterdamse Noordschans gecontroleerd. In dit bedrijfspand stonde vier voertuigen. Twee van de voertuigen waren van de eigenaar en zijn familie. De andere auto en een bestelbus waren van klanten. De laatste twee voertuigen werden van top tot teen bekeken door specialisten van onder andere de douane. Zij vonden in de voertuigen diverse lege verborgen ruimtes. De voertuigen zijn op basis van de douanewet in beslag genomen.