Relschoppers Rome vanaf vrijdag voor de rechtbank

Relschoppers Rome vanaf vrijdag voor de rechtbank

De rechtbank in Rotterdam behandelt vanaf vrijdag 27 november de zaken tegen 44 mannen die ervan verdacht worden zich in Rome schuldig te hebben gemaakt aan openlijk geweld. Eén verdachte, een 21-jarige man, wordt daarnaast verdacht van poging doodslag door het gooien van vuurwerk naar een politieman. De mannen zijn in Nederland opgespoord nadat het rondom de wedstrijd AS Roma-Feyenoord in februari van dit jaar in Rome tot ongeregeldheden kwam. In Rome werden meteen al een aantal mensen aangehouden en via snelrecht berecht. In Nederland zijn vervolgens met behulp van beeldmateriaal nog eens 44 mannen aangemerkt als verdachte.

Tijdens de zittingen worden per dagdeel telkens de zaken van 6 of 7 verdachten tegelijk behandeld. Aan het eind van elk dagdeel zal het openbaar ministerie met zijn eis komen. Onder de verdachten is één minderjarige en zijn zaak wordt achter gesloten deuren behandeld. De onderzoeken hebben plaatsgevonden onder leiding van twee officieren van justitie. Zij zullen ook samen optreden bij de behandeling van de zaken.

De rechtbank Rotterdam trekt vier dagen uit voor behandeling van de zaken van de relschoppers Rome. De zaken worden behandeld in zaal 35, de grote zittingzaal met de ingang aan de Posthumalaan in Rotterdam. De zittingen beginnen elke dag om 9 uur en 13.30 uur. Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank uitspraak doet.