Relschoppers Coolsingel vast tot na voetbalcompetitie

Relschoppers Coolsingel vast tot na voetbalcompetitie

De groep van 30 relschoppers die sinds zondag zijn opgepakt blijven, als het aan Openbaar Ministerie ligt, tot na de voetbalcompetitie achter slot en grendel zitten. Dat betekent ook dat een eventuele huldiging van Feyenoord op de Coolsingel niet bijgewoond kan worden.

Uit een groep van 43 personen die zondag werden opgepakt, kregen 13 een gebiedsverbod van de officier van justitie. Die groep mag zich niet ophouden of bij de Kuip, dan wel op de Coolsingel. Tegen 20 personen loopt nog een onderzoek. Het merendeel van de 104 aangehouden personen zondag zijn al thuis en kregen een lagere straf.

Verdachten worden openbaar gemaakt

Van 10 personen worden nu beelden getoond op de website van de politie. Later volgen meer foto's. Ook personen die zich niet hebben gemeld lopen nog kans aangehouden te worden. Er zijn veel camerabeelden van diverse locaties al gezien. Ook deed de politie een oproep aan burgers om beelden te uploaden via de website politie.nl

Waar het zondag opnieuw om te doen betreft het kampioenschap van Feyenoord. Zondag ontvangen zij in de Kuip Heracles uit Almelo. Hopelijk geven ze niet de wedstrijd uit handen en kan er echt feest gevierd gaan worden in de stad. 

De burgemeester liet eerder weten dat de huldiging doorgaat mocht deze er komen. Later deze week liet politiechef Frank Paauw weten dat de grenzen bereikt zijn vanwege de ongeregeldheden van zondag jl.