Rellen Rome en spraakmakende moord bij eerste uitzending Bureau Rijnmond

Rellen Rome en spraakmakende moord bij eerste uitzending Bureau Rijnmond

Aanstaande donderdag is Bureau Rijnmond terug op tv. Met in de eerste uitzending na de zomerstop nieuws over het meest succesvolle onderwerp van de eerste helft van het seizoen. In de uitzending wordt namelijk aandacht besteed aan de eerste openbare terechtzitting waarin 44 voetbalsupporters terechtstaan die worden verdacht van geweldshandelingen in Rome in februari van dit jaar rondom de voetbalwedstrijd AS Roma-Feyenoord. In Bureau Rijnmond werden in maart en april de beelden getoond van verdachten naar wie werd gezocht. Mede door de uitzendingen van Bureau Rijnmond werden alle verdachten geïdentificeerd en aangehouden.

In de uitzending wordt verder aandacht besteed aan de moord op de 35-jarige Caroline van Toledo. De vrouw werd precies tien jaar geleden, op 3 september 2005, levenloos gevonden in haar brandende auto. Ook in haar huis bleek brand te zijn gesticht. Voor de moord werden diverse personen aangehouden, maar de zaak is nog steeds in onderzoek. Politie en OM vragen opnieuw de hulp van het publiek. Misschien zijn er na tien jaar mensen die meer weten en willen praten.

Verder toont Bureau Rijnmond deze donderdag beelden van een inbraak bij een bedrijfspand aan de Schiedamseweg in Rotterdam, sieraden die gevonden zijn bij de verdachten van een woninginbraak in Dinteloord en de beelden van een man die pint met een aan de Rotterdamse Hoofdlaan gestolen pinpas.

Schiedamseweg 
In de nacht van 2 juni op 3 juni is er door twee mannen ingebroken bij Suntel Telecom aan de Schiedamseweg in Rotterdam. Bij deze inbraak werden tientallen dure telefoons weggenomen. De inbraak is vastgelegd door de bewakingscamera’s. Wie herkent de daders?

Dinteloord 
De politie heeft 19 mei 2015 na een woninginbraak in Dinteloord op heterdaad drie mannen zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden . In het huis en de auto van de verdachten zijn diverse goederen aangetroffen waaronder sieraden, kettingen en horloges. Mogelijk van meerdere inbraken afkomstig. De politie zoekt de eigenaren van deze sieraden.

Hoofdlaan 
Een 88-jarige Rotterdamse werd in april het slachtoffer van de diefstal van haar pinpas. Vanuit haar woning aan de Hoofdlaan wist iemand haar pas te stelen en daarmee flink wat geld op te nemen. Uit onderzoek bleek dat de verdachte op diverse plekken met de pinpas heeft gepind. Dat gebeurde in Nijmegen en in Rotterdam. Door deze transacties staat de verdachte op beeld. Wie herkent de dader?

Opzet programma

Bureau Rijnmond is het wekelijkse opsporingsprogramma van de regio Rotterdam waarin politie en OM de hulp vragen van het publiek bij lopende onderzoeken.

Sinds de start op 8 januari zijn 24 afleveringen uitgezonden. De meeste zaken die behandeld werden, betroffen overvallen, maar ook pinnen met gestolen passen en straatroven kwamen in de uitzendingen voor. Eén van de meest spraakmakende zaken die in Bureau Rijnmond werd gebracht waren de beelden van de ongeregeldheden in Rome, maar ook de verdachten van een zware mishandeling in de Witte de Withstraat konden worden aangehouden. En dan was daar ook nog de zogenoemde ‘treinduwer’. Een man die een reiziger een duw gaf vlak op het moment dat een trein aan kwam rijden. De verdachte kon mede dankzij tips van kijkers van bureau Rijnmond worden aangehouden.

Tips

Tips leiden niet altijd direct tot resultaat, maar hebben vaak wel invloed op het verloop van een onderzoek. Daarom blijft informatie van de kijkers altijd heel belangrijk en dus zal er in iedere aflevering een beroep worden gedaan op het publiek.

Uitzendingen

Bureau Rijnmond startte op 8 januari 2015 dank zij een financiële bijdrage van een aantal gemeenten in de regio. De grootste bijdrage is geleverd door de gemeente Rotterdam. Bureau Rijnmond is vanaf 3 september weer elke donderdagmiddag rond half zes te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.