Honderden mensen rellen op Rotterdam-Zuid, traangas en waterkanon ingezet (video)

Op de Beijerlandselaan in Rotterdam zijn vanavond honderden mensen bij elkaar gekomen om te rellen. Dat gebeurde na oproepen op sociale media eerder op de dag. De groep keerde zich al snel tegen de ter plaatse gekomen politie. De Mobiele Eenheid en de waterwerper van de politie werden ingezet. Later op de avond is zelfs traangas ingezet om de groepen uit elkaar te drijven.

Uiteindelijk verspreidde de groep zich in de wijk maar de jongeren verzamelden zich later weer op de Beijerlandselaan bij een fastfoodketen. De Beijerlandselaan werd geblokkeerd door spullen waaronder een grote afvalcontainer. Ook een leegstaand politiebureau werd aangevallen door de jongeren. Een bezorger op een scooter is door de politie aangehouden omdat hij weigerde weg te gaan en door de linie heen reed. De supermarkt Dirk van den Broek en de Zeeman zijn geplunderd. De politie heeft ook een waarschuwingsschot gelost, nadat een agent werd ingesloten door een groep.

Burgemeester Aboutaleb heeft een uur voor het ingaan van de avondklok een noodverordening afgekondigd. Inmiddels is het gebied van die noodverordening vergroot naar onder andere de Groene Hilledijk, Beijerlandselaan en Bloemhof.

Inmiddels zijn er zo'n 20 aanhoudingen verricht.

yvu3vC.JPG

tJP8uA.JPG

yDIis8.jpg

Ze6n9n.jpg

aqJdqj.jpg

2GENZN.jpg

Ok5nSk.jpg

T1cZK6.jpg

24CiMJ.jpg

UhdxpT.jpg

FEnvxm.jpg

L0mO9y.JPG

jVg0WD.jpg

PoW01C.jpg

Rze8iu.jpg

mcfWLt.jpg

gZEbEo.jpg

rm9pqX.jpg

CKLdg5.jpg

fzpisj.jpg