Rellen in Capelle

Rellen in Capelle

Een feest op het Stadsplein is zaterdagavond uit de hand gelopen. Rond 21.30 uur liep het goed en gezellig verlopen feest ten einde. Hierna ontstonden ongeregeldheden. Op het plein liep duw- en trekwerk tussen de feestgangers uit op een vechtpartij.

Vervolgens grepen beveiligers en politieagenten in, waarna de jongeren hun agressie op hen richten. Zij bekogelden de agenten met onder andere bierflesjes en stenen.

Een agente kreeg een steen op haar hand en liep een flinke kneuzing op, een agent raakte lichtgewond doordat er een bierflesje tegen zijn achterhoofd gegooid werd. Eén agent werd in het tumult gebeten door een diensthond. Ook een politieauto moest het ontgelden. Hiervan werden de ruiten vernield.

Korte tijd later kon de aanwezige politie de groep van ongeveer 125 jongeren uit elkaar drijven waarna de rust rond 23.45 uur terugkeerde. In totaal werden er zeven personen, allen minderjarig, aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Naar aanleiding van het onderzoek worden er nog meer aanhoudingen verwacht.
De politie roept jongeren op, die een actieve rol hadden tijdens de vechtpartij, zich te melden op het politiebureau.

Later meer foto's...