Reddingsbrigade in het nieuw

Reddingsbrigade in het nieuw

Vorige week vrijdag heeft de Ouddorpse Reddingsbrigade de sleutels van enkele nieuwe vaar- en voertuigen in ontvangst mogen nemen. De samenstelling van het reddend materieel is hiermee uniek in Nederland te noemen, naast een tweede waterscooter heeft de ORB de beschikking gekregen over een Stingray 400 en een Yamaha Rhino 4x4 patrouillevoertuig.

Het bijzondere aan de Stingray is de ‘catamarankiel’ waarmee de boot een uiterst stabiel vaargedrag vertoont. Beide vaartuigen kunnen zeer goed uit de voeten in ondiep vaarwater, de Rhino is zeer duidelijk herkenbaar en is qua grootte en geluidsproductie ‘strandgastvriendelijker’ dan het bestaande wagenpark. Gelijktijdig is het bestaande 4x4 voertuig vervangen door een Mitsubishi welke voorheen bij gemeente Goedereede in gebruik was maar nu speciaal voor de Reddingsbrigade in oranje is gespoten en voorzien van de landelijk voorgeschreven striping.

Burgemeester Van der Velde van de gemeente Goedereede roemde in haar toespraak het enthousiasme en de inzet waarmee leden van de Ouddorpse Reddingsbrigade waken voor de veiligheid op de Goereese stranden. Namens het overkoepelend orgaan van de reddingsbrigade, Reddingsbrigades Nederland, was de voorzitter, dhr. Paul de Winter aanwezig, hij merkte op dat de verstandhouding tussen gemeente Goedereede en de Ouddorpse Reddingsbrigade uitstekend en bijzonder te noemen is, veel gemeenten investeren niet in de veiligheid op de stranden of liften mee met grotere buurgemeenten.

Na afloop van de toespraken waren het de burgemeester en de voorzitter van de reddingsbrigade die de naam van de rescue-waterscooter mochten onthullen en officieel dopen, zoals het hoort door het overgieten van champagne en het toewensen van een behouden vaart. Dit vaartuig heeft de naam ‘Zephyros’ meegekregen, een verwijzing naar de Griekse mythologie, letterlijk betekent het ‘Westenwind.
Voor de Stingray is door leden van de brigade gekozen deze te vernoemen naar Coen Trommel. Coen was een zeer enthousiast en gedreven lid van de brigade tot hem een noodlottig ongeval is overkomen. De naaste familie van Coen heeft zijn naam aan het publiek kenbaar gemaakt en eveneens de wens voor een behouden vaart uitgesproken.