Reddingsbrigade in actie

Reddingsbrigade in actie

Het bewakingsseizoen van de Ouddorpse Reddingsbrigade is inmiddels ten einde, desondanks zijn de afgelopen weken leden van de brigade betrokken geweest bij diverse activiteiten.

Op 15 oktober kreeg de brandweer melding dat er een kite-surfer in problemen was ter hoogte van de Brouwersdam. Deze melding werd door een lid van de reddingsbrigade opgevangen, waarna hij naar de meldplaats is gereden. In samenwerking met brandweer, en de eveneens geactiveerde, ambulancedienst, politie en KNRM is gezocht naar de betreffende kiter. Deze bleek zich inmiddels zelf in veiligheid te hebben gebracht waardoor verdere inzet niet meer noodzakelijk bleek.

Onlangs zijn in de haven van Ouddorp opnamen gemaakt voor een speelfilm over de watersnoodramp. Op verzoek van de productiemaatschappij is de reddingsbrigade alle draaidagen op de set aanwezig geweest om bij calamiteiten in te kunnen grijpen.

Iedere maandagavond wordt vanaf 20.45 uur in het zwembad van Stellendam getraind op zwemtechniek en reddend zwemmen. Het is mogelijk om met deze trainingen mee te doen, u kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De reddingsbrigade zoekt altijd mensen die zich willen inzetten voor de vereniging, naast strandwachten is er veel werk te verzetten in het (klein) onderhoud van gebouwen, reddingsmaterialen, zendapparatuur en niet te vergeten vaar- en voertuigen. Zeker in de wintermaanden wordt hard gewerkt om de middelen te onderhouden en in paraatheid te brengen voor het volgende seizoen. Mocht u de reddingsbrigade hierbij willen helpen dan kunt via bovengenoemd mailadres in contact worden gebracht met de betreffende coördinator.

Meer informatie over de Ouddorpse Reddingsbrigade is terug te vinden op de website van de vereniging www.ouddorpsereddingsbrigade.nl