Redders 72-jarige vrouw bedankt

Redders 72-jarige vrouw bedankt

De 72-jarige mevrouw Sleiffer weet niet meer hoe zij met haar fiets in de sloot naast de Binnendijk in Hellevoetsluis is gevallen voordat zij uit het water gered werd. Zij kon hier door de steile walkant niet meer uitkomen.

Het vijftienjarige tweetal Bjorn Olierook en Romario van der Have hoorden op 21 januari haar hulpgeroep. Het lukte hen de vrouw op de kant te trekken. Samen met Jessica Weber en Natasja den Hertog belden zij 112 en waarschuwden zo de politie en ambulancedienst. Het GGD personeel gaf aan dat de jongens het slachtoffer net op tijd uit het water hadden gehaald aangezien zij al behoorlijk onderkoeld was.

De politie wilde de heldendaad van de jongens niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigden zij hen op dinsdag 4 februari uit voor koffie met gebak op het Hellevoetse politiebureau. Wijkteamchef Jan Oranje was erg blij met het kordate optreden. 'Jullie verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Zonder jullie had deze mevrouw veel ergere dingen kunnen overkomen.'  Ook mevrouw Sleiffer benadrukte erg blij te zijn met de reddingsactie van de jongens. 'Zonder hen was ik er misschien niet meer geweest.' Als dank kregen de vier jongeren een cadeaubon.