Reconstructie Yasmeen Dad getoond in Opsporing Verzocht

Reconstructie Yasmeen Dad getoond in Opsporing Verzocht

Wat gebeurde er op zondag 25 januari met Yasmeen Dad (25) uit Rotterdam? Ze werd een dag later als vermist opgegeven door haar man. Op 12 februari vond de politie haar levenloze lichaam in de bossen bij Ruinen in Drenthe, een kleine 200 kilometer bij haar woonplaats vandaan. Haar man zit inmiddels vast op verdenking van betrokkenheid bij Yasmeens dood.

Slachtoffer
Yasmeen Dad werd geboren in Pakistan en sinds 2012 woonde ze in Nederland. Samen met haar man krijgt ze twee kinderen die inmiddels 1 en 2 jaar oud zijn. De laatste tijd woonde ze samen met haar man en kinderen in een eigen bovenwoning in de De Quackstraat, in de volksbuurt Charlois.

Signalement
Yasmeen was een jonge vrouw van 25, ze was 1.64 m lang en had een normaal postuur. Toen ze in Ruinen werd gevonden droeg ze een zwart vest met daaronder een rood/roze driekwartsbroek, en een tuniek tot halverwege haar dijbeen met geel/zwart motief.

Geïsoleerd
Volgens mensen in haar omgeving leidde Yasmeen een teruggetrokken bestaan en kwam ze nauwelijks buiten. Vaak waren haar kinderen bij opa en oma terwijl ze zelf alleen thuis was en haar man In Rotterdam werkte als taxichauffeur. Het meeste contact met de buitenwereld had ze met haar moeder die in Pakistan woont.

Taxi
Op zondag 25 januari, de dag dat Yasmeen verdween, blijkt de taxi van haar man, een donkerblauwe Volkswagen Passat tot tweemaal toe een afwijkende rit te hebben gemaakt. Die middag en de daaropvolgende nacht is de auto vanuit Rotterdam helemaal naar Drenthe gereden. De taxi blijkt in het bosgebied bij Ruinen te zijn geweest, zo’n 190 kilometer bij Rotterdam vandaan.

Vondst
lichaam Op de achtergrond houdt een rechercheteam zich bezig met de vermissing. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer de politie rekening houdt met een misdrijf, zeker omdat Yasmeen haar kinderen nooit zomaar zou verlaten. Er wordt besloten een zoekactie te houden in de bossen rond Ruinen. Uiteindelijk vindt de politie daar het levenloze lichaam van Yasmeen.

Aanhouding
De echtgenoot (26) van Yasmeen is aangehouden voor betrokkenheid bij haar dood. Wat zijn rol ook is, zijn auto is vlakbij de plek geweest waar Yasmeen is gevonden. Hij heeft daar geen verklaring voor gegeven.

Vuilnis
Een buurtbewoner ziet op zondagmiddag 25 januari ergens tussen 13.00 uur en 15.00 uur een vrouw vuilnis buiten zetten, mogelijk was dat Yasmeen. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die haar die middag nog hebben gezien. Als geheugensteun: het was de zondag van de voetbal klassieker Ajax en Feyenoord.

Kinderen
De politie wil ook graag weten wie gezien heeft dat ergens in de loop van zondag 25 januari de twee kindjes van Yasmeen naar haar schoonmoeder aan de Frans Bekkerstraat zijn gebracht.

Volkswagen Passat
De echtgenoot van Yasmeen gebruikte een Volkswagen Passat tijdens zijn werk als taxichauffeur in Rotterdam. Die auto is op die bewuste zondag en de daaropvolgende nacht gesignaleerd in de omgeving van Ruinen in Drenthe. Met blauwe kentekenplaten, maar waarschijnlijk zonder taxibordje op het dak. Misschien was de taxi niet alleen, maar in gezelschap van één of meerdere auto’s. De politie weet niet wie er op het traject van Rotterdam naar Ruinen in de taxi hebben gezeten.

Route
De eerste keer rijdt de taxi vanaf Rotterdam, via Utrecht en Zwolle verder richting het noorden. De vraag is of iemand de taxi op één van de tijdstippen heeft gezien op deze route.

Bos
Na wat in de omgeving van Ruinen te hebben rondgereden, arriveert de auto rond 19.00 uur voor de eerste keer in de omgeving van het bos. Rond 20.15 uur heeft een getuige nabij het bospad die avond een donkerkleurige taxi zien stilstaan. Mogelijk was dit de auto van Yasmeens man.

Tweede keer
Zo’n drie kwartier later is de taxi weer teruggekeerd naar Rotterdam. Rond 23.15 uur die zondagavond vertrekt de taxi opnieuw vanuit Rotterdam naar Ruinen via dezelfde, meest logische route. Ook nu kan die taxi op één van de tijdstippen, mogelijk in gezelschap van meerdere auto’s zijn opgevallen. Rond 00.50 uur kwam de auto aan bij het bosgebied waar Yasmeen later werd gevonden.

Vindplek
Vanaf het bospad is het ongeveer 40 meter door het bos naar de plek waar Yasmeen begraven lag. Op deze plek kun je niet komen met de auto. Yasmeen moet hier dus op een andere manier naartoe zijn gebracht. Of ze toen nog leefde en bijvoorbeeld zelf hier heeft gelopen, of al was overleden en mogelijk is gedragen, is niet duidelijk. Ook kan het zijn opgevallen dat er hier een graf is gegraven.

Telefoons
De politie is nog steeds op zoek naar twee telefoons van Yasmeen. Dat waren een Blackberry 9780 en een Samsung E1200i. Het is niet zeker welke kleur die telefoons hebben. Mogelijk zijn de spullen ergens achtergelaten in het bosgebied van Ruinen. Er is specifiek gezocht rond een parkeerplaats langs de provinciale weg N375, net buiten Ruinen.

Mannenontmoetingsplaats
Die parkeerplaats is ook een mannenontmoetingsplaats. Het is bekend dat de taxi van Yasmeens man daar op zondagavond 25 januari tussen grofweg 17.30 en 18.15 uur heeft gestaan. Hopelijk zijn wandelaars, voorbijgangers of bezoekers van de mannenontmoetingsplaats daar iets opgevallen of hebben die taxi daar zien staan. Of misschien heeft iemand Yasmeens telefoons daar aangetroffen en nietsvermoedend meegenomen.

Vragen
1-Wie heeft Yasmeen Dad (25) op zondag 25 januari en/of zaterdag 24 januari nog gezien en/of gesproken?
2-Wie heeft gezien dat ergens in de loop van zondag 25 januari de twee kindjes van Yasmeen naar haar schoonmoeder aan de Frans Bekkerstraat zijn gebracht?
3-Wie heeft de taxi, een donkerblauwe Volkswagen Passat, mogelijk in het gezelschap van andere auto’s, op zondag 25 januari en de daaropvolgende nacht gezien in de omgeving van Ruinen in Drenthe?
4-Wie heeft de auto rond 19.00 uur voor de eerste keer in de omgeving van het bos gezien?
5-Wie weet wie er in de Volkswagen Passat en mogelijk andere auto’s zaten?
6-Wie heeft de Volkswagen Passat op zondag 25 januari of in de nacht van zondag op maandag, mogelijk in het gezelschap van andere auto’s ergens op de route vanuit Rotterdam naar Ruinen gezien?
7-Wie weet hoe Yasmeen naar de plek is gekomen waar ze later werd gevonden?
8-Wie heeft er iemand op de vindplek in het bos zien graven?
9-Wie weet waar de telefoons van Yasmeen zijn, of heeft ze in zijn of haar bezit?
10-Wie heeft er op zondagavond 25 januari tussen grofweg 17.30 en 18.15 uur bij de mannenontmoetingsplaats de VW Passat/taxi van Yasmeens man zien staan?
11-Wie is er in de nacht van zondag 25 op maandag 26 januari in de omgeving van het bosgebied iets bijzonders opgevallen wat met de zaak te maken zou kunnen hebben?

Tips geven
Rotterdam: 0800 - 6070 (gratis)
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079 - 345 89 99
Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis)