Reconstructie overvallen in Vlaardingen en Rotterdam

Reconstructie overvallen in Vlaardingen en Rotterdam

Vanavond worden in het programma Opsporing Verzocht reconstructies getoond van twee overvallen. Het gaat om een poging overval op een student in het park bij de Euromast en om een gewapende overval op een gezin aan de Burgemeester Luyerinksingel in Vlaardingen.

Poging overval student in het park bij de Euromast Rotterdam

Woensdagavond 17 september 2014 rond 22.15 uur wordt een medewerker (24) van Valet parking van de Harbour Club in het park bij de Euromast in Rotterdam bijna beroofd van een Porsche Panamera. De student wil de in de Parklaan geparkeerde Porsche ophalen en terugbrengen naar de eigenaar, wanneer hij door drie jongens wordt besprongen die de autosleutels opeisen. Hij krijgt een wapen op zich gericht en krijgt schoppen. Nadat hij het wapen heeft weggeslagen lukt het de student om op te staan en weg te rennen.

Gewapende overval gezin aan de Burgemeester Luyerinksingel Vlaardingen

Op donderdagavond 14 augustus 2014 rond 22.45 uur wordt een gezin en de vriendin van de oudste zoon die op bezoek is thuis aan de Burgemeester Luyerinksingel in Vlaardingen overvallen. Een aantal gewapende mannen willen geld en zoeken de kluis die er niet is. Iedereen wordt in de slaapkamer verzameld en de daders gaan er uiteindelijk na bijna een uur vandoor met wat cash geld en sieraden.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op NPO1 om 20.30 uur. De herhaling is op woensdag 22 oktober om 11.40 uur op NPO2.