Recherche zoekt getuigen steekpartij

Recherche zoekt getuigen steekpartij

De recherche is een onderzoek gestart naar een beroving op het Baljuwplein en wil graag in contact komen met getuigen. Een 52-jarige man uit Zuidland raakte hierbij zwaargewond.

Vrijdagochtend, kort voor het middaguur, reed het slachtoffer op zijn bromfiets over de Groene Kruisweg. In het fietstunneltje, ter hoogte van het Baljuwplein, werd hij door twee personen beroofd van zijn scooter. Hierbij werd de man neergestoken. De daders gingen er na de beroving, op een fiets en de scooter van het slachtoffer vandoor. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district De Eilanden via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Ook mensen die de grijze scooter van het slachtoffer na de beroving hebben gezien of aantreffen worden verzocht direct de politie te alarmeren en de scooter niet aan te raken. Het gaat om een grijze scooter van het merk CPI. Kenteken van de scooter is: fn-364-z.

De politie is op dit moment onder meer bezig met het verhoren van een aantal getuigen en gaat ook een SMS-alert sturen naar omwonenden van de Groene Kruisweg. Mensen die betrokken zijn en op de hoogte willen blijven van nieuws dat door de politie wordt verspreid in dergelijke gevallen, kunnen zich opgeven voor SMS alert door naar de site van de politie Rotterdam-Rijnmond te gaan op http://www.politie.nl en dan doorklikken naar korps Rotterdam-Rijnmond.

U kunt zich als volgt met uw mobiele telefoon aanmelden: U stuurt een SMS-bericht met de tekst PRR (PRR staat voor Politie Rotterdam-Rijnmond) gevolgd door uw postcode en huisnummer naar nummer 8844. Voorbeeld: PRR3012LP30, zonder spaties en zonder een eventuele toevoeging van uw huisnummer. Als u bijvoorbeeld op de Stationsweg 12b woont, sms dan alleen het nummer 12. Let op! Uw postcode moet bestaan uit 4 cijfers en 2 letters, gebruik voor het cijfer 0 (nul) in de postcode géén letter o, uw aanmelding is dan namelijk niet geldig. U ontvangt vervolgens een sms dat u bent aangemeld. Hierin staat ook een wachtwoord.

Met uw eigen mobiele nummer en dit wachtwoord kunt u via deze internetsite uw persoonlijke gegevens wijzigen. Sommige providers rekenen een klein bedrag voor het aanmelden voor politie SMS-Alert. De abonnementsdienst SMS-Alert is gratis, alleen voor het aanmeld-SMS-bericht kan een bedrag van de rekening of belbundel afgeschreven worden. Dit is afhankelijk van uw provider en abonnement. De berichten die de politie verstuurt, ontvangt u gratis.